WordPress als CMS voor je blog, bedrijf website of webshop

WordPress als CMS geschikt voor mij?

WordPress als CMS voor je blog, bedrijf website of webshop

WordPress als CMS geschikt voor mij?

Of WordPress als CMS (Content Management Systeem) geschikt is voor uw doel is afhankelijk van wat u wil, en waar u naar op zoek bent. Het kan namelijk voor vele toepassingen gebruikt worden. Zo kunt u er zowel een kleine blog als een uitgebreide blog mee opzetten, een bedrijfswebsite en is er zelfs een webshop mogelijk. Elke toepassing heeft andere vereisten op het gebied van thema’s, plugins en andere extra functionaliteiten. Maar WordPress is niet perfect en heeft net zoals elke toepassing en elk CMS zijn eigen voor- en nadelen. Laten we deze eens bekijken voordat u een keus maakt of WordPress geschikt is voor u.

Nadelen

  • Het meest gebruikte CMS systeem is voor hackers natuurlijk een aantrekkelijk doelwit. Hier kunt u uw website voor een groot deel bestand tegen maken. Helaas is 100% veiligheid met geen enkele website gegarandeerd, of dit nu WordPress is of een ander CMS systeem. Zelfs overheidssystemen bezwijken wel eens onder de zogenaamde “cyber” aanvallen van hackers.
  • WordPress, plugins, thema’s, allemaal hebben ze regelmatig updates voor de veiligheid, nieuwe functies en eventuele bug oplossingen (bugs zijn problemen die zorgen dat een bepaald onderdeel niet 100% functioneert zoals het hoort). Hierdoor heeft u altijd onderhoud aan uw website en is uw website eigenlijk nooit klaar ook al staat deze online.
  • Als u meer functionaliteiten nodig heeft kan het al snel te technisch worden als u niet weet waar u moet beginnen met een plugin of zelfs kleine code aanpassingen.
  • U heeft een visueel beeld in uw hoofd hoe uw website moet worden. Maar helaas zijn daar meer aanpassingen voor nodig dan u dacht, het kan dan al snel als een teleurstelling voelen. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven en freelancers die u hiermee kunnen helpen.

Voordelen

  • Wanneer een website/blog volledig staat is het ontzettend gebruiksvriendelijk om mee te werken. Als eigenaar van een WordPress website heeft u de mogelijkheid om veel zelf aan te passen zoals teksten, afbeeldingen en nieuwsberichten. In tegenstelling tot een statische HTML/CSS website waarin alles in de code aangepast moet worden.
  • Dankzij templates is er vaak al een goede basis om uw website mee te bouwen, waardoor deze websites vaak goedkoper zijn dan een volledig op maat gemaakte website.
  • Het is het meest gebruikte CMS systeem in de wereld. Voor vrijwel alles is er wel een oplossing of functionaliteit te vinden die aansluit bij uw wensen.
  • In de toekomst toe aan een nieuwe look voor uw website? Geen zorgen, met WordPress heeft u al een goede basis. Uw pagina’s met informatie gaan namelijk niet verloren.
  • WordPress kan gebruikt worden voor een blog, website of webshop en is hierdoor multifunctioneel dankzij de community en de vele developers die dagelijks werken aan de thema’s, plugins en andere handige functionaliteiten.

Feiten en Fabels

Fabel: De website staat online. Nu hoef ik hier verder nooit meer iets aan te doen, en wordt vanzelfsprekend goed gevonden via zoekmachines zoals Google.
Feit: Om uw website in optimale conditie te houden zult u deze moeten onderhouden. Om uzelf vindbaar te maken zult u hier regelmatig mee bezig moeten zijn en nieuwe content moeten plaatsen, oude content aanpassen die van belang is voor uw doelgroep.

Fabel: Mijn website is niet interessant genoeg of te klein om gehackt te worden.
Feit: De werkelijkheid is dat een hacker met een geautomatiseerd script duizenden websites in één keer kan aanvallen. Ook uw website dus. Om deze kans te verkleinen is het van belang om uw website goed te onderhouden met onder andere updates. Hierdoor verkleint u de kans dat uw website gehackt wordt.

Fabel: Een website laten maken kost duizenden euro’s.
Feit: Een website kan inderdaad duizenden euro’s kosten. Maar dit is sterk afhankelijk van met welk bedrijf u in zee gaat en wat uw wensen zijn. Heeft u een uitgebreide website nodig voor een multinational in 10 verschillende talen, dan wordt het vanzelfsprekend een duurdere aangelegenheid. Maar waarschijnlijk heeft u hier dan ook wel het budget voor. Een goede basis website zonder teveel gekke functionaliteiten zal afhankelijk van het bedrijf een paar honderd euro kosten.

Fabel: Een WordPress website is binnen een paar klikken klaar, hoezo kost dat dan geld?!
Feit: De installatie van WordPress kan inderdaad snel klaar zijn en een thema met een paar plugins installeren en activeren ook. Maar om uw website volledig te stylen tot het overeenkomt met uw wensen op het gebied van uiterlijk en functionaliteit kost dat tijd. Bovendien moet alles ook nog eens getest worden en bekeken op een tablet en mobiel. U wilt immers niet dat uw website niet te bekijken is op een tablet of mobiel. Kortom zit er vaak veel meer werk in een website dan u zou verwachten.

Terug naar de kern

Genoeg over WordPress, laten we terug gaan naar de kern: Is WordPress als CMS geschikt voor u?

Bent u een blogger?

Ja, WordPress als CMS is zeker een aanrader voor u! Met wat verdieping in WordPress, de vele thema’s en de vele handleidingen die online te vinden zijn bent u in no time aan het bloggen.
Nog een kleine tip. Wilt u niet gebonden zijn aan de beperkte functies die WordPress.com biedt? Kies dan vanaf het begin voor WordPress.org, hiervoor heeft u wel een domeinnaam en hosting nodig, maar dan kunt u er wel alle kanten mee op.

Liever eerst kennismaken met WordPress? Maak dan een gratis account aan bij WordPress.com.

Bent u een ondernemer?

Wanneer u een website wilt bouwen voor uw bedrijf is het raadzaam om uzelf van tevoren goed te verdiepen in de verschillende aspecten van wat uw website nodig heeft en wat uw budget is. Heeft u genoeg budget? Wilt u zich liever bezig houden met het focussen op de kern van uw onderneming? Besteed het uit aan een bedrijf. Zo bent gegarandeerd dat alles werkt, en wanneer het niet werkt heeft u in elk geval een bedrijf dat u support kan bieden. Het is ontzettend van belang dat uw website een goede basis heeft of krijgt, zo kan u uw website laten meegroeien met uw onderneming.

Webshop starten?

Starten met het verkopen van producten? Een uit de hand gelopen hobby waar u wat mee wilt gaan verdienen? WordPress kan hier ook een goede basis voor bieden in combinatie met WooCommerce. Hier zult u wel moeten bedenken dat u ook een betaalsysteem zult moeten implementeren om klanten verschillende betalingsmogelijkheden aan te bieden. Zo moet u ook aan zaken denken zoals wat u wilt met verzending in verschillende landen, product beschrijvingen, productfotografie en nog veel meer. Online is er al ontzettend veel informatie te vinden die u een indruk kunnen geven over wat u nodig hebt en waar u aan zult moeten denken als u een webshop wilt beginnen.

Kortom of u nu, gamer, postbezorger, leraar, winkelmedewerker, hobbyist of ondernemer bent. Een WordPress als CMS website kan voor iedereen interessant zijn. U kan er mensen mee informeren, activeren of juist om iets aan te bieden.

Hulp nodig met uw website?

Wij helpen u graag verder.
Contact

 

 

Door hiernaast op Akkoord te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten