Sluitertijd

Fotografie | Sluitertijd

Sluitertijd

Een paar weken geleden hebben we een aardige wandeltocht gemaakt langs het kanaal in Stein. Hier en daar hebben we dan ook met fotografie geëxperimenteerd en dan vooral met de nadruk op sluitertijd.

Met verschillende sluitertijden kun je bijzondere effecten bereiken, zo kan je bijvoorbeeld in een beekje het water als het ware laten bevriezen, zachtjes laten bewegen of het laten stromen. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor water maar ook beweging op de weg, beweging in de lucht, maar ook met licht kun je veel gave foto’s vastleggen. Uiteraard gaan ook wij nog deze verschillende opties uitproberen maar voor nu hebben we ons even geconcentreerd op het water.

Na een tijdje langs het kanaal te hebben gewandeld zijn we afgedaald naar een natuurgebied waar een meer is met een stromend beekje. Bij het beekje hebben we dan uiteraard ook veel met sluitertijd geëxperimenteerd zoals je hieronder kan zien.

sluitertijd-01
Bij bovenstaande foto is gebruik gemaakt van een korte sluitertijd, hierdoor lijkt het alsof het water stilstaat.


sluitertijd-02
Bij bovenstaande foto is gebruik gemaakt van een lange sluitertijd, hierdoor creëer je beweging waardoor het water lijkt te stromen.

Zoals je kan zien moet je blijven experimenteren voordat je de effecten bereikt zoals je ze voor ogen hebt. Maar de tijd van het experimenteren is het allemaal waard, het blijft leuk om te doen en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Laat een reactie achter

Door hiernaast op Akkoord te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten