Website Maikel van Hoof

Website | Maikel van Hoof

Project Info

Project beschrijving

Maikel van Hoof

Maikel van Hoof is een goede vriend van ons die we hebben leren kennen op onze opleiding Crossmedia op het SiNTLUCAS in Eindhoven. Met een gezamenlijke module kwamen we elkaar tegen en raakten met elkaar aan de praat door onze portfolio’s. Maikel van Hoof heeft op het SiNTLUCAS de opleiding game art gevolgd (en is hier ook zeer geslaagd in!). In zijn vrije tijd is het een echte autogek en tekent deze dan ook graag. En omdat hij geregeld ook voor klanten in opdracht werkt werd het dan toch tijd voor een professioneel portfolio.

Website

Een website moet standaard gestructureerd zijn, maar als er meerdere onderdelen bijkomen is het des te meer van belang dat het duidelijk is waar je je bevind op een website. Zo ook op de website van Maikel. Je hebt twee onderdelen: Traditioneel en digitaal, dit moet dan ook meteen duidelijk zijn. Ook moeten de subcategorieën overzichtelijk zijn zodat die duidelijkheid ook blijft en je niet afhaakt omdat je niet meer weet waar je je bevind.

Daarnaast moet de stijl aansluiten bij de klant. Zo hebben we gekozen voor een donkere sterke kleur in combinatie met een blauwe teint. Het tekenwerk van Maikel is altijd erg strak en geperfectioneerd, zo moest de website ook worden en naar ons idee is dat toch aardig gelukt :).

De website moest tweetalig worden omdat Maikel niet alleen Nederlandse volgers heeft maar ook uit andere landen. Hiervoor hebben we een opzet gemaakt zodat men middels een simpele klik op het vlaggetje de taal kan wisselen naar Engels of terug naar Nederlands. De lay-out voor de Engelstalige versie hebben wij opgezet terwijl Maikel de vertalingen zelf heeft kunnen doorvoeren. Dit is een mooi voorbeeld hoe onze klanten zelf hun website kunnen bijhouden.

Als laatste is het van belang dat de website, ongeacht hoe groot of uitgebreid die ook is één geheel blijft. Dezelfde stijl en structuur maakt dat de website ook daadwerkelijk één geheel is. We wisten van tevoren dat Maikel regelmatig nieuwe projecten zou toevoegen aan zijn website. Hier hebben we met het ontwerp rekening meegehouden, zo hebben we een sjabloon ontworpen zodat Maikel makkelijk projecten kan toevoegen. Dankzij dit sjabloon kan Maikel de lay-out (in stijl met de rest van de website) met een paar klikken toepassen en vervolgens de informatie aanpassen voor zijn nieuwe projecten.

Tot slot

Zie hier de gehele website van Maikel van Hoof.

Door hiernaast op Akkoord te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten