Fujifilm Instax

Fujifilm Instax mini 8

 

Zoals jullie inmiddels wel weten is een van mijn grootste passies fotografie, alles wat met fotografie te maken heeft vind ik interessant. Nu ik sinds enkele jaren mijn eigen spiegelreflex camera (Nikon D3200) heb is die passie alleen maar gegroeid en ben ik verder gaan kijken wat er nog meer mogelijk is in de fotografie wereld.

Instax/Polaroid

Nu wist ik altijd al van het bestaan af maar ik wou er toch eens meer van weten: instax camera’s. Sommige zullen zich afvragen wat dit voor een camera’s zijn maar ik denk dat als ik het woord Polaroid noem het kwartje wel valt, een Polaroid is namelijk een instax camera (alleen is het een merk!). Deze camera’s werden vroeger veel gebruikt en het leuke ervan is dat je foto er meteen uitkomt! Bij mijn onderzoek kwam ik erachter dat Fujifilm ook zo’n camera aanbiedt, de Fujifilm Instax mini 8. Heel leuk allemaal, maar deze is best wel prijzig (rond de € 75,-). Ik twijfelde heel erg of dit het wel waard zou zijn omdat je per cassette 10 foto’s kan maken en deze foto’s zijn ook behoorlijk prijzig (€ 15,- per twee cassettes > 10 foto’s per cassette). Uiteindelijk heb ik de camera toch niet aangeschaft maar het bleef altijd in mijn achterhoofd rond spoken.

Publish/Impressed

En toen kwam HET moment: als abbonnee van de Publish (grafisch tijdschrift > zeker een aanrader!) zat er een folder bij van Impressed druk en print met een prijsvraag waar je (jawel hoor) een Fujifilm Instax mini 8 kon winnen! Nu ben ik niet zo van de prijsvragen omdat de kans dat je wint altijd erg klein is, en ik niet bepaald voor het geluk geboren ben. Angelo heeft mij toen overgehaald om toch mee te doen, want niet geschoten is immers altijd mis.

Uitslag

Enkele dagen na mijn inzending kreeg ik mail van Impressed druk en print en ik dacht: Hier komt de autorespons met de mededeling dat ik niet gewonnen heb. Maar niets was minder waar: IK HAD WEL GEWONNEN! Ik werd trotse eigenaar van een FujiFilm Instax mini 8 (en blij dat ik was)! Enkele dagen erna kwam de camera al binnen en kon het plezier beginnen: foto’s maken!

Samen met Angelo heb ik een rondje door het dorp gemaakt en zijn we naar het kasteel en het kanaal in Horn gelopen en hebben hier enkele foto’s geschoten.

Wat een ervaring en een gevoel is dat: eerst de compositie bepalen, het diafragma instellen, op het knopje drukken.. en dan.. wachten.. En als ik ergens niet goed in ben, dan is het wachten! Na zo’n 5 minuten wordt de foto zichtbaar en zie je het resultaat. Voor de eerste keer vond ik het niet eens zo slecht gaan!

Tot slot

Nu ik jullie mijn verhaal heb vertelt over hoe ik aan mijn instax camera ben gekomen, wil ik het hier voor deze keer bij laten. Als ik de instax camera écht getest heb en weet hoe het reilt en zeilt zal ik hier nog een post over maken om jullie wat tips te geven en mijn foto’s te laten zien!

Heb je nog vragen of opmerkingen, dan hoor ik het graag :).

Door hiernaast op Akkoord te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten