Animatie monster

Animatie monster

Animatie monster

Nieuwe animatie trend 2017

Animaties zijn al een hele poos populair en worden steeds meer gebruikt. Op het gebied van webdesign zijn subtiele animaties een aangename toevoeging voor een website. In 2017 is dit zelfs nog iets uitgebreider geworden met zogenaamde cinemagraph images. Deze beelden lijken vaak op een normale foto met slechts een enkel klein bewegend onderdeel. Door deze beweging zijn natuurlijk vele mensen enthousiast erover aangezien we steeds meer visueel ingesteld zijn. Voorbeelden hiervan kun je vinden op Google.

Waarom animatie?

Maar waarom wordt het nu eigenlijk zo gewaardeerd door iedereen? Voor mij is het bijvoorbeeld het gevoel dat het een verhaal verteld en tegelijkertijd boeiend maakt. Daarnaast spreekt een afbeelding al meer dan 1000 woorden, hoeveel kan een animatie dan wel niet bieden?

Zelf aan de slag

Ik ben zelf geen Illustrator, maar ik hou van nieuwe dingen creëren en het leren van nieuwe vaardigheden in programma’s zoals Illustrator en Photoshop. Zo kwam ik de tutorial tegen van Maria Keller (bekijk hier de tutorial) waarmee ik zelf aan de slag ben gegaan. Hoewel een aantal onderdelen al vanzelfsprekend waren leerde ik toch weer een paar kleine handige trucs die ik in de toekomst kan gaan gebruiken. Ik moet toegeven dat het ontwerpen en vervolgens omzetten tot een korte animatie wel een erg leuk proces is met vele mogelijkheden. Het resultaat daarvan kun je zien aan het begin van deze post.

 

Door hiernaast op Akkoord te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten